Persoonlijk AKF- en Gelderse Kampioenschappen 2019.

Zondag 14 april:

Henk Lunneker is vandaag zowel algeheel kampioen van de “Achterhoekse klootschieters federatie” als algeheel “Gelderskampioen Klootschieten” geworden.

Deze twee wedstrijden werden in één wedstrijd gespeeld. Door de A.K.Fspelers te scheiden van de K.F.IJspelers vanuit de totaalstand Geldersklassement kwam er ook een totaalstand A.K.F. tot stand. Henk heeft dit betreffende resultaat behaald door het ouderenklassement, van de drie klassen 7,8 en 9 mannen boven de 50 jaar, te winnen. Verder hebben de volgende leden //// Gido Beumer klasse 5 //// Jelle Wezinkhof klasse 5 //// Martin Beumer klasse 6 //// Harry Dolleman klasse 9 /// medailles weten binnen te halen. De wedstrijden werden gehouden bij KV Woudhuis afdeling KFIJ te Apeldoorn.

Parcoursen:

Straat; 1000 meter. Opdracht gooien met loodvrije blauwe kloot. Het was een prachtig glad geplaveide straat.
Veld; 5 schoten. Gooien met houten kloot met lood. Dit was echt een tegenvaller, een wat te ruwe zandweg.
Zetten: 3 worpen. Waarvan de beste telde. Voor het zetten was het materiaal met de juiste diameter en het juiste gewicht op de zetbaan aanwezig.

Henk Lunneker met zijn behaalde medaille en bokaal.

Stralende lach op Henk zijn gezicht. Grandioos!

Samen met de winnaars in klasse 7. v.l.n.r. Peter te Boome, Henk en Willy Klein Gebbink.

Jelle 2e plaats AKF in klasse 5.                   Helaas was Jelle al naar huis bij de prijs uitreiking.

Gido 3 plaats AKF in klasse 5

Martin 2e plaats AKF klasse 6.

Harry Dolleman behaalde een medaille (1ste) in de 9e klasse.
Er deden helaas maar twee spelers in de oudste categorie  (boven de 70 jaar) mee. Maar het resultaat op de straat (9 schoten) was nog niet zo slecht.

Uitslagen PK AKF

Totaal uitslag PK AKF

Uitslagen PK Gelders

Totaal uitslag PK Gelders.