Keiklootschiettoernooi in Klein Dochteren.

Donderdagmorgen 30 mei 2019

Hemelvaartsdag arriveerden de eerste klootschieters om 08.30 uur om deel te nemen aan het keiklootschieten, georganiseerd door de drie klootschietverenigingen, De Mölle, Heksenkring en Klein Dochteren, in het kader van de Keidagen Lochem. Zij hadden waarschijnlijk niet de Nacht van Lochem op 29 mei bezocht; de nachtbrakers kwamen namelijk rond de klok van 09.30 uur, maar petje af dat men al weer vroeg uit de veren was om deel te nemen aan het klootschieten.

Heerlijke gebakken eieren met spek.

Ja daar willen de deelnemers wel voor in de rij staan

Na een stevig ontbijt, eieren met spek, en een kop koffie (aangeboden door de organisatie van de Keidagen) begaven 14 teams zich op weg om te gaan klootschieten. Er werd geschoten in een AKF- en een vrije klasse op twee parcoursen met uitstekend klootschietweer.

Deelnemers staan klaar om te starten.

Startschot van Marc Nijenhuis.

De uitslagen waren als volgt:

AKF-klasse 1 en 2 heren:                                                  AKF-klasse 3 heren:

1. Klein Dochteren 1: 54 schoten-118 meter                     1. De Mölle 2: 66 schoten-17 meter
  2. ’t Woudhuis 1:        54 schoten-67 meter

AKF-klasse 4, 5 en 6:                                                          Vrije klasse heren (lang parcours):

1. Klein Dochteren 4: 70 schoten-62 meter                       1. De Heksenlaak 1: 60 schoten-80 meter
  2. Respelhoek 6:         75 schoten-63 meter                       2. De Heksenlaak 2: 62 schoten-3 meter
  3. ’t Woudhuis 2:         75 schoten-1 meter                         3. Team Nijenhuis:   64 schoten-8 meter
  4. KSC Ruurlo:              87 schoten-29 meter
  5. Wildenborch:         103 schoten-3 meter

Vrije klasse dames (lang parcours):                               Vrije klasse heren (kort parcours):

1. De Heksenlaak 1:   97 schoten-17 meter                     1. Motovrienden 1:  50 schoten-35 meter                                                                                                                                                                                                                                                      2. Motovrienden 2:  50 schoten-18 meter

Prijsuitreiking door Onno Hogenbirk en Tonnie Otten.

Motovrienden aan het nagenieten.

De winnaars ontvingen uit handen van Onno Hogenbirk en Tonnie Otten een envelop met inhoud en voor degenen met een eerste plaats een keikloot.
Na de prijsuitreiking bleef men nog gezellig napraten over de behaalde resultaten onder het genot van een bal gehakt of tosti en een drankje. Wij kunnen terugkijken om een geslaagd keiklootschiettoernooi en hopen volgend jaar nog meer deelnemers te mogen verwelkomen.

Redactioneel aangeleverd door:
Ans Leussink-Bats
Secretariaat, Barchemseweg 33, 7241 JB  Lochem. Email: secretariaatkvkleindochteren@gmail.com
Clubhuis “Bethel”: Kijksteeg 8, 7241 SW Lochem, Tel. 0573-257571