Nieuws

Het laatste nieuws over de vereniging

Uitslagen AKF competitie 2021/2022

18 september 2021

      AKF competitie is eindelijk weer gestart.  

1e competitie KV. Klein Dochteren.

2e competitie KV. Eibergen

3e competitie KV. Winterswijk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 29 oktober 2021 gaan alle teams schieten op de banen van KV. Warnsveld.

NKB Champions Tour.

Tilligte 18 september 2021,
Tilligte is een klein dorp in de Twentse gemeente Dinkelland in de Nederlandse provincie Overijssel. 
Daar zijn op de zaterdagen 11 en 18 september de voorrondes van de, (NKB) Nederlandse Klootschietbond, Champions Tour straat gehouden.

GIDO BEUMER! Lid van KV. Klein Dochteren

Heeft op uitnodiging vanuit de (AKF) hieraan deelgenomen.
Als afgevaardigde heeft hij een uitstekend resultaat neergezet door als DERDE in het algemeen klassement te eindigen.
Daardoor heeft hij zich geplaatst voor het hoofdtoernooi, deze start op 20 november 2021.

 

Uitslagen van de derde en vierde ronde en de totaallijst. 

      

       ⇑ Klik op de poster voor vergroting ⇑

Veertigjarig jubileum, Lintje Diny en Opening Jeu-de-boules baan.

                                                                          
14 september 2021,
Webmaster Klein Dochteren.
Afgelopen zondagmiddag heeft KV. Klein Dochteren haar 40 jarig bestaan gevierd met een receptie in en om het clubhuis. Bestuur had leden, oud leden, NKB, AKF, zusterverenigingen, buurt en bekenden uitgenodigd en daardoor was het een bijzonder gezellige drukte. Tegen een uur of drie verscheen tot ieders verbazing “Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve” “van de gemeente “Lochem” ten tonele bij het clubgebouw van de klootschieters en deze verrassing werd zeer op prijs gesteld. Want niet zomaar verschijnt even de Burgemeester op een verenigingsreceptie.
REDEN!
Burgemeester “Sebastiaan van ’t Erve” kwam speciaal om “DINY BEUMER” voorzitter van KV. Klein Dochteren in het zonnetje zetten.
Diny neemt al ruim vijfendertigjaar de voorzittershamer ter hand bij haar geliefde vereniging. Maar dat niet alleen! Zij spant zich ook in voor heel veel hand-en-spandiensten binnen het Lochemse buurtgemeenschap “Klein Dochteren”, welke uiteraard zeer wordt gewaardeerd.
Zo gewaardeerd door vereniging en gemeenschap dat ze werd voorgesteld om te worden gedecoreerd met een “LINTJE” door “Sebastiaan van ’t Erve”. Met deze Koninklijke onderscheiding gaat “DINY BEUMER” voortaan haar bloeiende leven door als!

“LID IN DE ORDE VAN ORANJE-NASSAU”

Diny en uiteraard ook Bennie van harte gefeliciteerd met je welverdiende Koninklijke onderscheiding.

        

Berkelbode
Door Arjen Dieperink

ma 13 sep 2021,
Voorzitter klootschietvereniging verrast met Koninklijke Onderscheiding tijdens jubileumviering
KLEIN DOCHTEREN – Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve reikte zondag 12 september een Koninklijke onderscheiding uit aan Diny Beumer, tijdens de viering van het veertigjarig jubileum van Klootschietersvereniging Klein Dochteren in Clubhuis Bethel, Kijksteeg 8 in Lochem. Diny Beumer is sinds de oprichting lid en daarnaast al 35 jaar voorzitter.
Het is stilte voor de storm, de laatste puntjes worden op de i gezet om het jubileum van de vereniging in hun onderkomen Bethel in Klein Dochteren te kunnen vieren. Voorzitter Diny Beumer-Oudenampsen (70) wijst naar de vensterbank waar zo’n zeventwintig bekers opgesteld staan. “Dat zijn een hoop bekers hè, we hebben er zelfs nog meer gehad. Het mooie van deze sport vind ik dat je in de buitenlucht in beweging bent”. Het veertigjarig bestaan is voor haar een belangrijke mijlpaal, aangezien ze zelf veertig jaar geleden lid werd. De huidige vereniging is ontstaan uit twee verschillende clubs. Eén klootschietvereniging begon bij café De Valk aan de Tramstraat, de andere begon vanuit de kippenschuur van Reint Sligman. Beide clubs vonden elkaar en op 3 september 1981 werd de oprichtingsakte getekend bij de notaris.
Beumer is een echte duizendpoot binnen de vereniging. Toch blijft ze bescheiden over haar inzet: “Ik deel de begeleidingsgroepen in, dat zijn groepen van mensen die willen klootschieten. Tevens dient er dan iemand van onze vereniging mee te gaan voor tips en veiligheid. De route is niet zo groot, de Kijksteeg en de Nijkampsweg. Dit is een mooi rondje van circa drie kilometer.” Als voorzitter zet Diny zich actief in bij de maandelijkse bestuursvergaderingen en de jaarlijkse ledenvergaderingen. Ook bezoekt zij de vergaderingen van de Achterhoekse Klootschiet Federatie in Haarlo en de Nederlandse Klootschiet Bond in Oldenzaal. Zij is ook bij andere activiteiten betrokken: het kantinebeheer van clubhuis Bethel, evenementen en feestjes organiseren en de schoonmaakdienst. Ook zorgt ze onder andere voor een kaart, bloemetje of cadeaubon bij geboorte, jubilea, kampioenschappen, overlijden of andere gelegenheden.
“Wij staan tijdens onze receptie ook stil bij de langdurige leden. Harold Dolleman en René Amtink zijn vijfentwintig jaar lid”, zo laat ze trots weten. “Maar we hebben ook leden die sinds het jaar van oprichting lid zijn. Dat zijn behalve mijn man en ik, Reint en Reintje Sligman, Andre Sligman, Marinus Oudenampsen, Henk Bouwmeester, Arie Klein Brinke, Martin Beumer, Erik Nijenhuis en Henk Lunneker.”   Tijdens de receptie zette de voorzitter de jubilerende leden in het zonnetje en bedankte in het bijzonder burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve voor zijn komst. De burgemeester liet tijdens zijn speech duidelijk blijken de geschiedenis van Klootschietvereniging Klein Dochteren goed te kennen. Na de felicitaties aan het bestuur en de leden van de vereniging, vroeg Van ‘t Erve aan Diny om naar voren te komen.
Beumer werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, en niet alleen vanwege haar activiteiten bij de klootschietvereniging. Zo zet ze zich vanaf 1998 al in als vrijwilliger bij het Dochterens Tentfeest en nam ze in 2000 het initiatief om eens in de twee weken kaartavonden te organiseren bij Restaurant Mondani, waar ze ook vele hand- en spandiensten voor verricht. Van ‘t Erve las de oorkonde voor en spelde het lintje bij de gedecoreerde op, waarna Beumer een woord van dank uitsprak.

         

14 september 2021,
Webmaster Klein Dochteren.
Afgelopen zondagmiddag op de receptie 40 jarig bestaan KV. Klein Dochteren. Heeft het bestuur dankbaar van de gelegenheid gebruik gemaakt, om na het decoreren van Diny Beumer, de nog aanwezige burgemeester “Sebastiaan van ’t Erve” te inspireren een “Jeu de Boules bal” te gooien. Ja u leest het goed “Jeu de Boules bal”. Samen met Diny Beumer heeft hij de nieuw aangelegde “Jeu de Boules baan” geopend door het gooien van de eerste Jeu de Boules bal””. De burgemeester maakte daar dankbaar gebruik van dat blijkt wel vanaf de foto.
De noodzakelijke kleine koerswijziging, vertaald naar een Jeu de Boules baan op ons unieke plekje rondom clubgebouw Bethel, heeft plaats gevonden op de Jaarvergadering van 2020. Het bestuur heeft nu een eerste stap gezet om een kleine meerjarenbeleidsplan uit te voeren.

         

Berkelbode

Jeu-de-boules baan geopend bij Klootschietvereniging Klein Dochteren

KLEIN DOCHTEREN – Behalve klootschieten, kan men bij Klootschietvereniging Klein Dochteren ook met regelmaat kaarten en darten. Sinds kort is er een sport bijgekomen. Tijdens de receptie afgelopen zondag, vanwege het veertigjarig bestaan van de vereniging, werd een jeu-de-boules baan geopend bij het verenigingsgebouw Bethel aan de Kijksteeg 8. De opening werd verricht door burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve, samen met de onlangs gedecodeerde Diny Beumer-Oudenampsen

        

Mededelingen van het bestuur.

Datum 11 september 2021 

                       Hallo allemaal, 

Van de AKF wedstrijdcommissie ontvingen wij het volgende bericht met betrekking tot de eerste competitiewedstrijd op zaterdag 18 september.
Volgende week zaterdag, 18 september 2021, starten we met de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2021-2022.
We zijn dan op bezoek bij de jubilerende vereniging Klein Dochteren. Zij bestaan dit jaar 40 jaar.

Bijgaand vinden jullie de wedstrijdindeling met starttijden.
 https://documentcloud.adobe.com/link/review?uri=urn:aaid:scds:US:65a70611-3b0c-4a25-bf53-04a71cfed4ba
Extra informatie over de maatregelen die we hanteren.
https://documentcloud.adobe.com/link/review?uri=urn:aaid:scds:US:355af51b-6330-4809-9eeb-75b8820cda1c
Plattegrond van de parcoursen.
https://documentcloud.adobe.com/link/review?uri=urn:aaid:scds:US:dcb96053-595e-4e87-a4ca-7f9c5a6061c7
De volledige wedstrijdkalender is te vinden op de AKF website: akf-klootschieten.nl 
Wij hopen erop dat we komend seizoen wel helemaal kunnen afmaken! Tot volgende week!     
Met vriendelijke sportgroeten,
namens het Bestuur

Ans Leussink-Bats
Secretariaat. 

 

 

Datum 31 augustus 2021

       

                           Beste klootschietleden,   

Op zaterdag 18 september vindt de eerste competitiewedstrijd plaats op ons parcours in Klein Dochteren. De gang van zaken is, in verband met Corona, nog hetzelfde als vorig jaar. Eén persoon uit een team haalt maximaal vijf minuten voor de starttijd het formulier op bij de AKF-tafel bij Café de Zonnebloem en vertrekt daarna met het team naar de start. Na afloop levert ook één persoon van het team het formulier weer in bij de AKF-tafel. Van de AKF ontvangen wij nog nadere informatie over de gang van zaken die wij dan aan jullie zullen mailen.
Begin september worden de startlijsten en plattegronden ook geplaatst op de AKF-site.  akf-klootschieten.nl 

De teamindeling 2021/2022.  


Met vriendelijke groet, 
Ans Leussink-Bats 
Secretariaat.  

 

 

 

 

⇐⇐ Cursor op de foto en klik voor vergroting 

 

 

 

Datum 31 augustus 2021

                                                      Beste Klootschietleden,  

                              Bij de PLUS supermarkten vindt vanaf 5 september t/m zaterdag 13 november 2021 een spaaractie plaats! 

 

Helaas door de witte letters praktisch niet leesbaar.

     

 

Om lokale clubs of verenigingen te sponsoren.

 

Een steuntje in de rug kunnen we na het afgelopen seizoen wel gebruiken. Klanten van de PLUS kunnen sparen voor sponsorpunten. Bij elke 10 euro aan boodschappen ontvang je er al één. Hoe meer sponsorpunten jij spaart, hoe meer euro’s dat oplevert voor onze vereniging. Vergeet daarbij niet de sponsorpunten te activeren op plus.nl/sponsorpunten. Help onze club met de sponsorpunten van PLUS.
In Lochem stelt PLUS Cornelis in totaal € 15.000 beschikbaar voor alle deelnemende clubs/verenigingen. Meer informatie over de spaaractie is te vinden op plus.nl/club of vraag ernaar bij PLUS Cornelis.
Wij zouden het op prijs stellen als jullie aan deze actie deelnemen en de sponsorpunten aan Klootschietersvereniging Klein Dochteren wilt schenken voor het spekken van onze kas, aanschaf materialen, onderhoud “Bethel” of een ledenactiviteit. Niet alleen jullie kunnen de sponsorpunten aan ons schenken maar ook al jullie familieleden, kennissen, buren, etc. Zegt het voort! Flyers voor informatie om mee te nemen liggen vanaf 1 september in ons clubgebouw “Bethel”.
Alvast hartelijk dank namens het bestuur.  
Met vriendelijke groet, 
Ans Leussink-Bats 
Secretariaat.

 

 

 

Datum 17 augustus 2021

                                Hallo klootschietleden,

De AKF heeft besloten, als de Coronamaatregelen het toelaten, de competitie 2021-2022 te starten op zaterdag 18 september 2021. De eerste wedstrijd vindt plaats op onze parcoursen in Klein Dochteren/Groot Dochteren.
Zouden jullie, en wij hopen natuurlijk dat jullie evenals vorig jaar weer willen deelnemen aan de klootschietcompetitie 2021-2022 als actieve of nieuwe speler of als reserve, dit vóór 15 augustus door willen geven aan Tonnie Otten, zodat hij de teams in kan gaan delen. Contactgegevens Tonnie: tel.nr. 0573-258905; 06-51453219 (WhatsApp) of via de mail abamotten1956@kpnmail.nl
Over de gang van zaken tijdens de klootschietcompetitie en competitiedata ontvangen we nog nader bericht van de AKF.  Alvast bedankt voor jullie reactie en op een succesvol en gezond competitiejaar 2021-2022.
Met vriendelijke groet, namens het bestuur, 
Ans Leussink-Bats 
Secretariaat.

 

WEDSTRIJDEN en ACTIVITEITEN AGENDA 2021

 

Maand
juli 
   
MAANDAG
DINSDAG
WOENSDAG
DONDERDAG
VRIJDAG
ZATERDAG
ZONDAG
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16
17
18
P.K. K.D
aanvang
13.00 uur.
19 20 21 22 23 24
25
P.K. K.D.
aanvang
10.00 uur.
26 27 28 29 30 31 01
02 03 Notities:
Maand
augustus
MAANDAG
DINSDAG
WOENSDAG
DONDERDAG
VRIJDAG
ZATERDAG
ZONDAG
01
02 03
04
05 06 07 08
P.K. K.D
aanvang
19.00 uur.
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
Begeleiden.
aanvang
14.00 uur.
23 24 25 26 27 28
29
Begeleiden.
aanvang
15.00 uur.
30 31 Notities:
Maand september 
MAANDAG
DINSDAG
WOENSDAG
DONDERDAG
VRIJDAG
ZATERDAG
ZONDAG
01 02 03 04 05
06 07 08
09
10
11
12
Kaarten
en
Darten.

aanvang
19.30 uur
1ste voorronde
Champions
Tour – NKB
Receptie
40-jarig
jubileum.

aanvang
14.00 uur.
13 14 15 16 17
18
19
Begeleiden
 aanvang
12.00 uur.
1e Com. AKF.
K-Dochteren.
locatie
Zonnebloem
aanvang
13.30 uur.

 

2e voorronde-
Champions-
Tour-NKB.

Nationale
Sportweek.

aanvang
10.00 uur.

 

Begeleiden.
aanvang
12.00 uur.

20 21 22 23 24
25
26
Begeleiden
aanvang
15.00
uur.
Nationale
Sportweek. 

aanvang
10.00 uur.

 

1e Landelijke- straatcomp-
NKB

27 28 29 30 01 02 03
04 05 Notities:
Hopelijk wordt de competitie van de A.K.F. in deze maand weer opgestart.
Maand
oktober 
MAANDAG
DINSDAG
WOENSDAG
DONDERDAG
VRIJDAG
ZATERDAG
ZONDAG
27 28 29 30 01
02
03
2e Com. AKF.
Eibergen
Locatie
De Klok.
aanvang
13.30 uur.
04 05 06
07
08 09 10
Kaarten
en
Darten.

aanvang
19.30 uur.
11 12 13 14 15
16
17
3e Com AKF.
Winterswijk
Locatie
ver-gebouw
Juliana
aanvang
13.30 uur.
18 19 20 21 22 23
24
2e Landelijke-
straatcomp-
NKB.
25 26 27 28 29
30
31
4e Com AKF.
Warnsveld
locatie
 De Boggelaar
aanvang
13.30 uur.
01 02 Notities:
Maand november 
MAANDAG
DINSDAG
WOENSDAG
DONDERDAG
VRIJDAG
ZATERDAG
ZONDAG
01 02 03
04
05 06 07
Kaarten
en
Darten.

aanvang
19.30 uur.
08 09 10 11 12
13
14
5e Com AKF.
Onderlingen
Locatie
Prinsen
    aanvang
13.00 uur.
15 16 17 18 19
20
21
1e Straatwed- Champions-
Tour-NKB.
3e Landelijke- straatcomp-
NKB.
22 23 24 25 26
27
28
6e Com AKF.
   De Molle
Locatie
  Lu Lin Exel
    aanvang
13.30 uur.
29 30 01 02 03 04 05
06 07 Notities:
Maand
december 

 

MAANDAG
DINSDAG
WOENSDAG
DONDERDAG
VRIJDAG
ZATERDAG
ZONDAG
29 30 01
02
03
04
05
Kaarten
en
Darten
aanvang
19.30 uur.
Sinterklaas-
toernooi
K-Dochteren
aanvang
13.00 uur.

 

2e Straatwed-Champions-
Tour-NKB

06 07 08 09 10
11
12
7e Com AKF.
Heksenkring
Locatie
‘tOnderschoer     Barchem
aanvang
13.30 uur.
13 14 15 16 17
18
19
3e Straatwed- Champions-
Tour-NKB
4e Landelijke- straatcomp-
NKB.
20 21 22 23 24 25
26
Kersttoernooi Respelhoek.
   Locatie
     Baan
Geesteren
.
27 28 29 30 31 01 02
03 04
Notities:
Jaar 2022! Data kaarten/darten 27 januari, 24 februari, 24 maart en 21 april.