Nieuws

Het laatste nieuws over de vereniging

Mededeling van Bestuur.

 

Beste klootschieters,
Zoals jullie al door Tonnie geïnformeerd zijn via de app dat de competitie van zaterdag 22 januari verplaatst is naar 19 februari, onderstaand het bericht hierover dat van de AKF is ontvangen.
“Allereerst namens het hoofdbestuur en wedstrijdbestuur de beste wensen voor 2022!
Vrijdagavond in de persconferentie werd duidelijk dat we de competitie nog niet mogen hervatten. Dit is in elk geval tot en met 25 januari het geval. We hopen natuurlijk dat we daarna weer op pad mogen.
Concreet betekent dit voor de AKF (behoudens de dan geldende maatregelen):
  • De wedstrijd van 22 januari gaat niet door. Deze wordt verzet naar de reservedatum 19 februari.
  • De eerstvolgende wedstrijd is op 5 februari bij Dijkhoek. 
Het goede nieuws is dat onderlinge wedstrijden wel mogen; jullie mogen dus binnen de verenigingen wel trainen. 
Zodra we duidelijkheid hebben, sturen we opnieuw een bericht.”
Met vriendelijke groet, Ans Leussink-Bats, Secretariaat.

Is klootschieten een echte sport?

               WAARACHTIG EEN ECHTE SPORT!
Lijkt het je leuk om eens een klootje te gooien (schieten), kom dan eens een bezoekje brengen in het buurtschap Klein Dochteren. Aan de kijksteeg nummer acht ligt een unieke plekje geheten Bethel en dat is nu net het gezellige clubhuis van K.V. Klein Dochteren.
Elke zondagmorgen en woensdagmiddag is er de mogelijkheid om een rondje te schieten. In de zomeravonden wordt er ook op woensdagavond geschoten.

Uiteraard kunnen de leden van K.V.Klein Dochteren weer aan het sporten, nadat de opgestelde regels ten opzichte van het corona-pandemie weer veilig zijn gesteld om te mogen klootschieten.
Heeft u eventueel interesse neem dan contact op met een van onze bestuursleden. klik op CONTACT in de bovenbalk en scrol op de pagina naar beneden daar staan de email adressen.

NKB Champions Tour.

Tilligte 20 november 2021,
                                                                                                                   
Tilligte is een klein dorp in de Twentse gemeente Dinkelland in de Nederlandse provincie Overijssel. Daar zijn afgelopen zaterdag de eerste twee rondes van de Champions Tour straat afgewerkt.
De eerste wedstrijddag van de CT Straat zit er dus op. Er werd geschoten op de straatbaan van KV Ons Streven in Tilligte.
GIDO BEUMER! Lid van KV. Klein Dochteren, heeft zich vanuit de voorrondes hiervoor geplaatst.

18 december 2021,  Vijfde en zesde kwalificatie ronden.

Vandaag is in Tilligte de derde en laatste wedstrijdronde van de Grolsch Champions Tour verschoten. Wederom werden er twee wedstrijden op een wedstrijddag gehouden. Na zes wedstrijden is er een eindstand opgemaakt. De heren en jongens nemen afscheid van een aantal spelers, die de voorselectie niet hebben doorstaan. Bij de dames en meisjes was er niet genoeg deelname dat er sporters af konden vallen. Bij de jongens is Julian Broekhuis als extra sporter toegevoegd door de bondscoach. De uiteindelijke selectie van 10 heren, 6 dames, 4 jongens en 3 meisjes wordt begin volgend jaar gemaakt.
Op 12 februari 2022 is de eerste EK-selectiewedstrijd voor het onderdeel straat in Tilligte bij K.V. Ons Streven.

5e en 6e kwalificatie ronde plus de totaaluitslag.

Helaas heeft “Gido Beumer” zich niet geplaatst! Door een opgelopen blessure, in de laatste competitiewedstrijd van zaterdag 11 december 2021, heeft Gido de laatste twee wedstrijden voor kwalificatie niet kunnen gooien. Daardoor heeft hij zich niet kunnen verbeteren en zich dus ook niet geplaatst voor de volgen kwalificatierondes.

Uitslagen van eerste en tweede ronde.

Uitslagen van derde en vierde ronde.